JUNIOR SQUASH

Plezier, creativiteit, nieuwsgierigheid en samenwerking. Dit zijn de hoofdingrediënten in onze beoogde sportcultuur. Dit zit verwerkt in 40 trainingen op jaarbasis met daarbij de behorende Game-Days waarin het spelelement ontwikkelt kan worden. Ons programma hebben wij onderverdeeld in vier groepen.

1. Basics

Klein beginnen. Eerst de greep, en de speelse uitleg over het spel squash. De regels, de lijnen, gevoel met de bal, ontwikkelen van de motoriek, leren vangen, gooien en zelfs trappen van een bal is belangrijk voor de creativiteit en nieuwsgierigheid van jou als sporter.  

2. Level-up

Nu wordt het tijd om jouw eigen stijl te gaan ontwikkelen. Blijf nieuwsgierig naar deze ontwikkeling en neem verantwoordelijkheid voor jouw groei. Er wordt een grotere basis gelegd voor het voetenwerk in combinatie met de bal daadwerkelijk slaan. Aan het einde van dit level heb je een eigen slag en de daarbij horende beweging ontwikkelt. 

Tarief €45,- per maand

  • 40 trainingen per kalenderjaar
  • Game-Day op zaterdag
  • Geen inschrijfkosten
  • Gratis Squash Originals t-shirt
  • Inclusief Houtrust jeugdlidmaatschap

3. Talent

Het is tijd om ons meer richten op tactische elementen van het spel. Gebruik maken van hoogte en snelheid van de bal. We gaan de bal nu specifiek plaatsen. Er is een hele voormuur waar gebruik van gemaakt mag worden, maar wanneer moet je de bal nou eigenlijk hoog slaan en wanneer wat lager op de muur? Dit gaan we onderzoeken.

4. Original

Klasse! Je hebt nu de Original status, dat betekent dat je nog geen 18 jaar bent en de vorige groepen allemaal hebt doorlopen en behaald hebt. Gefeliciteerd! Maar we zijn er nog niet! We gaan jouw spel ontwikkelen naar een wedstrijdniveau voor de A,B-niveau. Je mentale weerbaarheid gaat nu nog meer van je vragen. Kun je dealen met de druk van de wedstrijden. Blijf je nog constant nieuwsgierig om jezelf te verbeteren, ook na een verloren wedstrijd of als de trainingen uitdagender worden.

LOCATIE

Houtrust Squash

Het in 2016 geheel gerenoveerde squashcentrum Houtrust vindt u aan de Haagse Laan van Poot. Met 17 professionele squashbanen behoort het ruime squashcentrum tot één van de grootste in Nederland. De vele banen zorgen ervoor dat er de gehele week altijd wel gelegenheid is voor het spelen van een heerlijk ontspannen potje squash.

SKILL EVENT 2020

“Onderzoek verborgen talenten!”